06 april 2018

Mariniers

Mooi stuk in de Volkskrant. Met foto’s vanuit onze flat ongeveer. Hier het eerste deel. Als je het helemaal wilt, roep maar. 

De mariniers willen niet naar Vlissingen. Ze nemen ontslag en/of tekenen een petitie, bang dat 'gezinnen uit elkaar worden getrokken' als ze over een paar jaar vertrekken van hun vertrouwde centrale kazerne in Doorn.

'Ze willen wel naar Mali', zegt Anton, die met Winston en Cees de zilveren Schelde monstert.

Het is stroom tegen wind. Een tankertje ploetert tegen de vloed, bulkschepen glijden binnen - nergens komt de grote vaart dichter onder de kust voorbij. Brokken zonlicht spatten uiteen op het strand. De eerste toeristen dragen hun jassen open. Kennelijk, zeggen Anton, Winston en Cees, is het niet genoeg.

Voor de mariniers heeft de provincie online een 'Grote Korps Mariniers Zeelandquiz' gemaakt, met feiten als de meeste zonuren, de minste stress, de goedkoopste monumentale gezinshuizen. 'Hoeveel (eet)cafés per 10.000 inwoners telt Zeeland, denk je?' Antwoord D: 10,5. (Utrecht: 4,4).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel een beetje verdrietig. Aagje houdt ons op de hoogte van het wel en wee in Vlissingen en dan komen er vervolgens bijna geen leesreacties binnen ....... Ik vind dat we een KLEIN ONDERZOEKJE moeten opstarten. Iedereen die vanaf vandaag de Boulevaarders-blog bezoekt, kan even een spoor achterlaten. Geef een reactie waaruit blijkt dat het leven rond het flatje aan de Westerschelde je interesseert. Komen er geen reacties, dan is deze blog een dagboek voor Aagje zelf. JEE .......
Deze keer vond ik het heel aardig te lezen dat er een nieuwe webcam geplaatst is, die een ander beeld van de Westerschelde geeft. Kunnen we de blauwe oversteekbootjes naar Breskens ook zien. Mijn plannetje met het onderzoekje heb ik niet met Aagje overlegd. Gewoon een idee lanceren.
De groeten uit een voorjaarsachtig Eelde.

Jaap zei

De reactie is van Jaap.